Ringtone top 50

Niet-geregistreerde prepaid kaarten

Home »  Uncategorized »  Niet-geregistreerde prepaid kaarten

Niet-geregistreerde prepaid kaarten

On april 19, 2016, Posted by , In Uncategorized, With No Comments

De politie is er de laatste jaren mee bezig om niet-geregistreerde telefoons die gebruik maken van beltegoed te verbieden. Dit komt doordat criminelen deze vaak gebruiken bij het plegen misdrijven en andere aanverwante acties.

Soorten criminaliteit

Er zijn tal van zaken die de politie heeft opgelost waarbij er dusdanig gebruik werd gemaakt van niet traceerbare mobiele telefoons in combinatie met een prepaid simkaart. Hierbij moet u denken aan mensenhandel, vuurwapens, drugshandel, inbraken maar ook zelfs terroristische aanslagen en activiteiten. Het zijn zeker niet de kleinste vergrijpen die gepleegd worden waar een prepaid simkaart bij wordt gebruikt.

Aanschaf ervan

De aanschaf van prepaid telefoons in de combinatie met een niet-geregistreerde simkaart is zeer gemakkelijk. U gaat namelijk naar de dichtstbijzijnde supermarkt en schaft er één aan. Uit cijfers van de politie blijkt dat van alle opgepakte criminelen in Nederland zo’n 85% in bezit is van een mobiele telefoon met een niet-geregistreerde simkaart. Dit zijn natuurlijk ontzettend hoge cijfers en wanneer er een systeem achter de aanschaf wordt gehangen zal het een stuk minder aantrekkelijk worden.

Zo is het verstandig om bij de aanschaf van een mobiele telefoon een identiteitskaart in te laten scannen, zodat er te allen tijde een persoon aan de telefoon gekoppeld kan worden. Dit kan zowel bij de winkel als bij de aanbieder van de simkaart.

Ook in het buitenland

Niet alleen in Nederland wordt het gebruik van prepaid telefoons interessanter voor criminelen, maar ook bijvoorbeeld in België. Hier worden enorm veel herlaadkaarten aangeschaft door de criminelen om ook anoniem te blijven.

Er zijn landen waar het verboden is om in bezit te zijn van een niet-geregistreerd toestel, zoals in Duitsland en Zwitserland. In Nederland en België zijn ze er dus wel actief mee bezig, maar ze zijn nog niet in een ver gevorderd stadium wat betreft de wetgeving en daarom is het op dit moment onmogelijk om dit door te voeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *