Ringtone top 50

Tips bij het opzeggen van een abonnement

Home »  Uncategorized »  Tips bij het opzeggen van een abonnement

Tips bij het opzeggen van een abonnement

On april 19, 2016, Posted by , In Uncategorized, With No Comments

Wanneer u vast zit aan een abonnement en u wilt hier vanaf is het verstandig om allereerst de nodige informatie in te winnen bij uw mobiele provider. Elke provider heeft namelijk andere voorwaarden omtrent het opzeggen van een mobiele telefonie abonnement. Er zijn een aantal aspecten waar u op moet letten en deze zullen wij dan ook voor u toelichten.

Proefabonnement

Heeft u een proefabonnement afgesloten voor een bepaalde periode? Dan kunt u ervan uitgaan dat er geen opzegging gedaan hoeft te worden. De aanbieder/provider heeft geen recht om het abonnement stilzwijgend te verlengend. Überhaupt het stilzwijgend verlengen is de laatste jaren in het nieuws gekomen. Er waren namelijk aanbieders en providers die u geen bericht gaven van het verlengen van abonnementen en hierdoor zat u weer (meestal onwelwillend) vast aan een langlopend contract.

Wijze van opzegging

Wanneer u een mobiel telefoon abonnement heeft lopen en u wilt deze opzeggen zijn hier een aantal manieren voor. Vaak is het dezelfde manier als u deze heeft afgesloten. Bent u bijvoorbeeld bij een KPN winkel geweest, dan zal u uw KPN abonnement opzeggen ook in de winkel moeten doen. Tegenwoordig is het echter steeds vaker het geval dat alles via internet opgezegd kan worden wanneer u geldige klantennummers en factuurnummers heeft.

Opzegtermijnen

Bij het afsluiten en opzeggen van een telefoonabonnement moet u er rekening mee houden dat er over het algemeen geen opzegtermijn geldt. Wanneer u voor de opzegtermijn al niet meer betaald zullen er echter extra kosten in rekening worden gebracht en dat moet u zien te voorkomen. Daarom raden wij u aan om met al uw aandacht de voorwaarden van het opzeggen en de opzegtermijn van het desbetreffende abonnement door te nemen. Hierdoor zult u te allen tijde voorzien zijn van de correcte informatie en zult u geen onverwachte kosten moeten betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *