Ringtone top 50

Smartphone apps voor een gezonde levensstijl

Home »  Uncategorized »  Smartphone apps voor een gezonde levensstijl

Smartphone apps voor een gezonde levensstijl

On november 22, 2016, Posted by , In Uncategorized, With No Comments

De kerstdagen komen er weer aan en dat betekent dat veel mensen na afloop daarvan weer op hun lijn gaan letten. Maar waarom zullen we daar dan pas mee beginnen als we dat nu ook al kunnen doen? Een gezonde levensstijl hoeft bovendien niet te betekenen dat we bijna niks meer mogen eten en continu moeten sporten; het is juist iets wat je moet opbouwen. In deze blog vind je drie apps die je helpen zowel fit te worden als fit te blijven.

App Strava – fietsen en hardlopen
Vind jij het lekker om even te gaan fietsen of hardlopen, maar is het soms lastig voor je om de stap te zetten om dit te gaan doen? Om de uitdaging in je sport te behouden en meer doorzettingsvermogen te krijgen kan je de app Strava eens downloaden. Deze app geeft je de mogelijkheid samen met je vrienden je sportresultaten te delen, wedstrijden tegen elkaar te spelen, maar ook je hartslag te meten en dus conditieverbeteringen te ontdekken. Dit helpt je gemotiveerd te blijven en plezier uit je sport te behalen. De app kan je gratis downloaden met zowel een iOS als Android toestel.

App Nike Training Club – je eigen personal trainer
Tegenwoordig is het mogelijk: een personal trainer op je smartphone! Nike, de ontwikkelaar van de applicatie, geeft aan dat de app vooral gericht is op vrouwen. Er worden workouts gegeven die bedoelt zijn om bepaalde spieren te trainen of om af te vallen. In de app worden alle oefeningen heel nauwkeurig uitgelegd aan de hand van foto’s en filmpjes: ook heel makkelijk te begrijpen dus voor mensen die lang niet meer hebben gesport. De personal coach helpt je met het sporten en gebruikt daarvoor passende muziek en motiverende uitspraken. Zelfs beroemdheden als Jessie J (!) werkten met deze app. De applicatie is gratis te downloaden op je Android of iOS toestel.

App Moves – gezonde levensstijl
Natuurlijk hoef je niet gelijk uitbundig te gaan sporten wil je rekening houden met de gezondheid van je levensstijl. Het is vaak al goed als je bijhoudt hoeveel je beweegt op een dag. De app Moves geeft je deze mogelijkheid. Aan de hand van GPS en sensoren kan de app achterhalen of je fietst, rent, loopt of in een ander vervoersmiddel zit. De gegevens worden in een tijdlijn gezet en daar wordt een samenvatting van gemaakt. Voor het bijhouden van de gegevens hoef je de app niet eens te openen, deze is op de achtergrond continu actief. De app geeft je de motivatie om op constant te bewegen en actief bezig te zijn. Daarnaast kan de app je helpen met het bereiken van persoonlijke doelstellingen. Het downloaden van de app is gratis en beschikbaar voor de besturingssystemen Android en iOS.

Tijdens het bewegen en sporten aan de hand van apps kan het nog wel eens voorkomen dat je telefoon uit je (broek)zak valt. Om schade aan je telefoon te voorkomen, kan je ervoor kiezen om telefoonhoesjes aan te schaffen. Hoesjescases heeft een breed assortiment smartphonehoesjes voor je beschikbaar. Bekijk de collectie op www.hoesjescases.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *